تفاصيل الوثيقة

نوع الوثيقة : مقال في مجلة دورية 
عنوان الوثيقة :
Antioxidant capacity, antioxidant compounds and antioxidant enzyme activities in five date cultivars during development and ripening
Antioxidant capacity, antioxidant compounds and antioxidant enzyme activities in five date cultivars during development and ripening
 
الموضوع : كيمياء حيوية 
لغة الوثيقة : الانجليزية 
المستخلص : Antioxidant capacity, antioxidant compounds and antioxidant enzyme activities in dates of five cultivars during development and ripening were studied in the 2009 and 2010 seasons. Fruit growth followed a smooth sigmoid curve with maximum weight at the bisir stage. Both the antioxidant capacity measured by the 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) method and the antioxidant compound (phenols, tannins and vitamin C) concentrations decreased from young stages through to the maturation and the ripening stages. The antioxidant capacity was highly positively correlated with the concentration of antioxidant compounds in most cultivars. The activities of the antioxidant enzymes, peroxidase, catalase and polyphenoloxidase (PPO) increased from the hababouk through to the kimri and/or the bisir stage, upon cultivar, and thereafter, declined at the ripening stages. The possible relation of these biochemical changes with fruit maturation and ripening was discussed. 
ردمد : 0304-4238 
اسم الدورية : Scientia Horticulturae 
المجلد : 129 
العدد : 4 
سنة النشر : 1432 هـ
2011 م
 
نوع المقالة : مقالة علمية 
تاريخ الاضافة على الموقع : Saturday, February 18, 2012 

الباحثون

اسم الباحث (عربي)اسم الباحث (انجليزي)نوع الباحثالمرتبة العلميةالبريد الالكتروني
Mohamed A AwadAwad, Mohamed Aباحثدكتوراهmawad@mans.edu.eg
Adel D Al-QurashiAl-Qurashi, Adel Dباحثدكتوراه 
صالح أحمد محمدMohamed, Saleh Ahmedباحثدكتوراهsaleh38@hotmail.com

الملفات

اسم الملفالنوعالوصف
 32310.pdf pdfAbstract

الرجوع إلى صفحة الأبحاث