تفاصيل الوثيقة

نوع الوثيقة : مقال في مجلة دورية 
عنوان الوثيقة :
Isolation and identification of some fruit spoilage fungi: Screening of plant cell wall degrading enzymes
Isolation and identification of some fruit spoilage fungi: Screening of plant cell wall degrading enzymes
 
الموضوع : كيمياء حيوية 
لغة الوثيقة : الانجليزية 
المستخلص : This study investigates the current spoilage fruit fungi and their plant cell wall degrading enzymes of various fresh postharvest fruits sold in Jeddah city and share in establishment of a fungal profile of fruits. Ten fruit spoilage fungi were isolated and identified as follows Fusarium oxysporum (banana and grape), Aspergillus japonicus (pokhara and apricot), Aspergillus oryzae (orange), Aspergillus awamori (lemon), Aspergillus phoenicis (tomato), Aspergillus tubingensis (peach), Aspergillus niger (apple), Aspergillus flavus (mango), Aspergillus foetidus (kiwi) and Rhizopus stolonifer (date). The plant cell wall degrading enzymes xylanase, polygalacturonase, cellulase and α-amylase were screened in the cell-free broth of all tested fungi cultured on their fruit peels and potato dextrose broth (PDB) as media. Xylanase and polygalacturonase had the highest level contents as compared to the cellulase and α-amylase. In conclusion, Aspergillus spp. are widespread and the fungal polygalacturonases and xylanses are the main enzymes responsible for the spoilage of fruits. 
ردمد : 1996-0808 
اسم الدورية : African Journal of Microbiology Research 
المجلد : 5 
العدد : 4 
سنة النشر : 1432 هـ
2011 م
 
نوع المقالة : مقالة علمية 
تاريخ الاضافة على الموقع : Saturday, February 18, 2012 

الباحثون

اسم الباحث (عربي)اسم الباحث (انجليزي)نوع الباحثالمرتبة العلميةالبريد الالكتروني
رشاد رزق الهنديAl-Hindi, Rashad Rizkباحثدكتوراهrhindi@kau.edu.sa
أحمد راشد النجادىAl-Najada, Ahmed Rashedباحثدكتوراه 
صالح أحمد محمدMohamed, Saleh Ahmedباحثدكتوراهsaleh38@hotmail.com

الملفات

اسم الملفالنوعالوصف
 32313.pdf pdfAbstract

الرجوع إلى صفحة الأبحاث